LM-Kattosaneeraus

Kattoremontin aika?

Vuotaako vesikate?

Tässä vaiheessa ollaan usein myöhässä jos katto on teknisen käyttöiän päässä. Tämän takia kattoremonttia on hyvä ennakoida. Usein myös vuoto voi johtua huonosta rakentamistavasta ja vääristä materiaaleista, vaikka katto ei olekaan vanha. Tällöin voidaan selvitä pienemmillä toimenpiteillä. Jos katto vuotaa soita LM-Kattosaneerauksen 24h vuotopäivystykseen.

Aluskate puuttuu

Menneinä vuosikymmeninä aluskatetta ei käytetty tai se oli pahvinen panssari aluskate, jota ei ole tiivistetty katon läpivienteihin, ja on huonosti limitetty. 80-90 lukujen taitteessa markkinoille tuli kondessisuojattu aluskate. Aluskatteet ovat kehittyneet ja käytämme diffuusio avointa aluskatetta, joka päästää vesihöyryn lävitseen, mutta on sateen kestävä. Aluskatteen puuttuminen, huonosti tuulettuvaan yläpohjaan, ja lämpövuotoihin yhdistettynä on todellinen riski rakennukselle. Tästä seuraa kondessiveden tiivistyminen yläpohjan rakenteisiin ja eristeisiin, josta seuraa mikrobikasvustoa, ja terveyshaittaa asukkaille. Aluskatteen tehtävä on myös estää sadeveden pääsy yläpohjaan ja eristetilaan.

Yläpohjan tuuletus

Yläpohjan tuuletuksen ongelmat ovat yleisiä, varsinkin vanhoissa taloissa joissa on vinoeristettyjä sisäkattoja. Erilaiset remontit ja yläkertaan rakennetut lisähuoneet erillaisilla materiaaleilla ovat voineet tukkia ilmavirtausta.
Huonosti tehty lisäeristys voi myös tukkia avoimen yläpohjan tuuletuksen uudemmissa taloissa. Varmistamme aina yläpohjan tuuletuksen, korvausilma pääsee räystäältä ja poistuu harjan ja tuuletusventtiileiden kautta.
Tarvittaessa teemme lisäeristyksen hengittävillä materiaaleilla, tai rakennesuunnittelijan ohjeiden mukaan. On hyvä seurata talvisin kattoa, jos lumet sulavat ja jäätyvät räystäälle jääpuikoiksi yläpohjan eristyskyky on riittämätön.
Katon eristäminen on helpointa ja taloudellista suorittaa kattoremontin yhteydessä.

LM-Kattosaneeraus.fi